ID: 1604
Advertentie ID: #1604 is toegevoegd aan uw verlanglijst.
Eet van de goede dingen!
€9,00
Geen aanbiedingen geplaatst
Omschrijving
Staat van dit artikel:
Goed. Boek oogt ongelezen. Er is niet in geschreven of gevouwen. Geen breuklijn op de rug. Gekneusde kaftpuntjes.
ISBN/EAN: 9789062839858
Auteur:
Eet van de goede dingen, zegt de koran, maar wat goed eten is, daar-over kan men twisten. In het Midden-Oosten leven veel culturen naast of door elkaar; etnische en religieuze gemeenschappen hebben vaak hun eigen voedseltradities en eetgewoonten; natie-staten hebben hun 'nationale keuken'. Het is dus zinloos te spreken van de Middenoosterse of de Arabische keuken, daarvoor zijn de verschillen te groot. Dit boek behandelt de eetculturen door de eeuwen heen in de islamitische en in het bijzonder in de Arabische wereld. De Arabische kookkunst in het middeleeuwse Spanje wordt geïllustreerd aan de hand van een der-tiende eeuws kookboek, waaruit diverse recepten worden geciteerd. Andere bijdragen bespreken de rol van voedsel in de klassiek-Arabische literatuur, de eetgewoonten in het hedendaagse Jordanië en Algerije, en de vastenmaand ramadan in Marokko. Uit alle verhalen blijkt steeds weer de hechte band tussen eten, etiquette, ethiek en identiteit. De islam kent tamelijk gedetailleerde voorschriften ten aanzien van het bereiden en nuttigen van voedsel. In een bijdrage over de islamitische spijswetten wordt bijzondere aandacht geschonken aan de problemen die de moderne voedseltechnologie met zich meebrengt: niet iedere gelovige zal bijvoorbeeld beseffen dat het additief aangeduid als E120 wellicht niet halal (koosjer) is. Dit alles en meer komt in dit bijzonder aardige en vooral leesbare boek ter sprake.
Op biedingen kunnen wij helaas niet ingaan
Om direct te bestellen klikt u op de link hieronder:
Goed. Boek oogt ongelezen. Er is niet in geschreven of gevouwen. Geen breuklijn op de rug. Gekneusde kaftpuntjes.
ISBN/EAN: 9789062839858
Auteur:
Eet van de goede dingen, zegt de koran, maar wat goed eten is, daar-over kan men twisten. In het Midden-Oosten leven veel culturen naast of door elkaar; etnische en religieuze gemeenschappen hebben vaak hun eigen voedseltradities en eetgewoonten; natie-staten hebben hun 'nationale keuken'. Het is dus zinloos te spreken van de Middenoosterse of de Arabische keuken, daarvoor zijn de verschillen te groot. Dit boek behandelt de eetculturen door de eeuwen heen in de islamitische en in het bijzonder in de Arabische wereld. De Arabische kookkunst in het middeleeuwse Spanje wordt geïllustreerd aan de hand van een der-tiende eeuws kookboek, waaruit diverse recepten worden geciteerd. Andere bijdragen bespreken de rol van voedsel in de klassiek-Arabische literatuur, de eetgewoonten in het hedendaagse Jordanië en Algerije, en de vastenmaand ramadan in Marokko. Uit alle verhalen blijkt steeds weer de hechte band tussen eten, etiquette, ethiek en identiteit. De islam kent tamelijk gedetailleerde voorschriften ten aanzien van het bereiden en nuttigen van voedsel. In een bijdrage over de islamitische spijswetten wordt bijzondere aandacht geschonken aan de problemen die de moderne voedseltechnologie met zich meebrengt: niet iedere gelovige zal bijvoorbeeld beseffen dat het additief aangeduid als E120 wellicht niet halal (koosjer) is. Dit alles en meer komt in dit bijzonder aardige en vooral leesbare boek ter sprake.
Op biedingen kunnen wij helaas niet ingaan
Om direct te bestellen klikt u op de link hieronder: